EXTRA MÅNLJUS ÖVER ÅRSMÖTET

Så var det dags igen – årsmötet i Söderköping. Den 17 april strålade Grålleklubbister från hela landet samman. Skåningar, värmlänningar, bohuslänningar, västmanlänningar, smålänningar och närkingar i skön förening. För att nämna härkomsten på några av de cirka 150 församlade. Mycket mingel blev det som vanligt när förhandlingarna var i hamn. Från T-sektionen var vi Karl-Erik Dahm, Gunnar Karlsson och undertecknad.
Arsmote-L 2010.jpg

I Ferguson-Magasinet finns mer formell rapport från årsmötet. Att som vi närkingar sitta längst bak i aulan på Ramundeskolan ger utrymme för andra reflektioner. Vi är ett gubbigt gäng som samlas. Det finns några få ungdomar och kvinnor annars är åldern minst densamma som på vår fina TE 20. När ordföranden slår på overheadapparaten så ger många kala flintar extra månljus i salongen. Rent allmänt känner vi igen vissa drag i årsmötena: värmlänningarnas motioner t ex, som värnar om mer pengar till sektionerna eller, som i år, om en bättre representation från landet i den centrala styrelsen. De har ett genuint demokratiskt sinnelag, blir alltid och med genomtänkta argument nedröstade av styrelsen men håller god min ändå. Lite gny från skåningarna hör också till men det är numera mest utanför förhandlingarna.
Köttgryta med pilsner, sektionsledarträff och ett eftermiddagsbesök på det förnämliga Grållemuseet i Ringarum är också återkommande inslag. En allmänt trivsam stämning vilar över arrangemanget. Mycket snack och flitigt tankeutbyte.
Alla medlemmar är förstås välkomna på denna veteranernas årliga festivitet. Hör av dig i god tid nästa år till någon av sektionsledarna för samåkning om du får lust att delta.
Text och bild: Anders Tidström

dagordningen.jpg
Förhandlingar strikt efter ordning

flintarnas glans vid overheadprojektorn.jpg
Ett extra månljus över årsmötet är ett tecken på att veteraner samlas

medlemsutvecklingen-upp, upp, upp ....jpg
Medlemskurvan är osannolik - uppåt, uppåt - nu över 6 400

Kalle och Gunnar  - två närkebönder synar museets guldkalv.jpg
Gunnar Karlsson och Kalle Dahm begrundar renoveringen av en ”Guldkalv”

gamlmal kepa och nygjord enligt gammal modell.jpg
På museet i Ringarum finns också kroppsnära kringutrustning

sprängskiss.jpg
Sprängskiss pryder sin plats på museet trots lätt befläckning

guldkalven från förarplats.jpg
Guldkalven från förarplats

guldkavens bakdelar.jpg
”Guldkalvens” bakre regioner