GRÅLLE PÅ MARKNAD

Klaine bild.jpg
Åter kall och bister januari. Årlig Hindersmässa i Örebro således. Marknadsyran spiller också över till Kumla där det numera är tradition att Örebro-sektionen håller ställningarna. Vi riggar upp vårt försäljningsbord i Närkes traktorcenter och har vår grålledoktor på plats.

23 – 25 januari höll vi kommers. Kundvimmel som hette duga och bra omsättning. Ett riktigt dragplåster blev Sune Janssons färska dvd-rulle ”Från sådd till skörd”. Vi körde filmen kontinuerlig på en bildskärm ovan affärsverksamheten och blickarna i stora hallen sökte sig dit. En hel del igenkännande eftersom det är en lokal produktion. Även annat sålde bra.
Vår grålledoktor Sven Lekman hade en jämn ström av patienter med varierande grad av traktorplågor. Sven är ju ingen trollkarl men kunde ändå lösa många problem samtalsvägen. Under fredagen avlöste Gunnar Larsson honom. Inte doktor men ändå kunnig på det traktortekniska.
Tack vare vår generöse sponsor Lennart Johansson, ägare till Närkes traktorcenter, kan vi synas och höras i detta sammanhang. En ypperlig plattform för vår veterantraktorklubb. Firman har traktens MF-agentur vilket nog innebär att vi möter en extra intresserad kundkrets. Vi frotterar oss också med annat branschfolk och vår klubbs lokale Mr Grålle, Karl-Erik Dahm, missar inga tillfällen att nätverka. Smörjmedel är att Kalle, som jordbrukare, är en känd profil i Kumla med omnejd.

Anders Tidström
FB_01AB_2667_0.jpg

FB_02_2648_0.jpg